Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi

16 Haziran 2023, Cuma 128

Artvin Çoruh Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız tarafından 16 Haziran Cuma günü Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim üniversitemiz Merkez ve Seyitler Yerleşkesi personeline yüz yüze diğer yerleşkelerdeki personellere online bağlantı ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen eğitime Siber Güvenlik Uzmanı Özen Özer konuşmacı olarak katıldı. Teknolojinin gelişmesi ile veri güvenliğinin önemi her geçen gün artmaktadır. Kullanıcıların kişsel ve kurumsal verilerinin korunması için çok kıymetli bilgilerin paylaşıldığı eğitimde; bilgi güvenliği, siber güvenlik ve siber güvenliği tehdit eden unsurlar,  mobil cihaz güvenliği, parola güvenliği ve parola oluşturmada dikkat edilmesi gereken faktörler, sosyal medya güvenliği ve sosyal mühendislik kavramları ile bilgi güvenliğini tehdit eden kimlik avı, oltalama (pishing) taktikleri ve "ortadaki adam" başlıklarına yer verildi.

Tüm katılımcılara teşekkür ederiz.