× Web Sitemiz Yenilenmektedir. Aradığınız İçeriği Bulamıyorsanız Eski Web Sitemize Bakabilirsiniz. Eski Web Sitemize Gitmek İçin Lütfen Tıklayınız

Ağ ve Sistem Yönetimi Hizmetleri

•  Üniversitemize ULAKNET tarafından tahsis edilen hız 20Mbit’tir.
  •  Tüm uç birimlerimiz (Artvin MYO, Sağlık Yüksekokulu, Hopa MYO, Arhavi MYO, Sürekli Eğitim Merkezi) fiber hatlar ile (metro ethernet) Seyitler yerleşkesine bağlıdır.
  •  Seyitler yerleşkesinden ULAKNET ve TELEKOM çıkışımız 20 Mbit Metro Ethernet üzerinden sağlanmaktadır.
  •  Bütün uç birimler de 5er Mbit’lik Metro Ethernet ile Seyitler yerleşkesine bağlıdırlar.
  •  Üniversitemiz ana internet bağlantısı; 333 Mhz işlemcisi, 512 MByte remi, 24 adet 10/100/1000 Gbit UTP portu ve 24 adet fiber portu olan anahtarlama cihazı (Enteresis G3) ile sağlanmaktadır.
  •  Üniversitemiz birimlerinin ara bağlantıları 24 ve 48 portlu Enteresis marka A2, B2, B5 model anahtarlama cihazları (switch) ile sağlanmaktadır.
  •  Üniversitemizin internet trafik yönlendirmesi Astaro ASG525 üzerinden yapılmaktadır.
  •  Seyitler, Sürekli Eğitim Merkezi, Sağlık Yüksekokulu ve Artvin Meslek Yüksekokulu binalarına kablosuz ağ hizmeti verilmiştir.