Üniversitemiz, ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını Aldı

24 Nisan 2019, Çarşamba 217

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını alan ilk üniversitelerden biri olan Artvin Çoruh Üniversitesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmaya devam etmektedir.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Eylem Planı kapsamında uluslararası standartlardaki eğitim, tarama, test ve denetim süreçlerini başarıyla tamamlayarak bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven verecek şekilde yeterli güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanmış uluslararası bir standart olan ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını 08.04.2019 tarihinde almaya hak kazanmıştır.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kurumsal bir yapı oluşturmanızı, tüm proseslerinizin ve iş akış diyagramlarınızın sağlıklı hazırlanmasını, proses bazlı bilgi açığı risk analizi yapılmasını, yeterli ve orantılı güvenlik denetimlerinin yapılmasını, sahip olunan bilgilerin korunmasını, düzenli olarak yedekleme yapılmasını, bilgi kaybında sistemin kurtarılmasını, yasal takipleri, iş sürekliliğini ve çalışanların bilgi güvenliği konusundaki bilgilerini artıran uluslararası bir standarttır.

Artvin Çoruh Üniversitesi ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında sistem ve ağ alt yapısını güçlendirme ve siber güvenlik tedbirlerini artırma konusunda gerekli çalışmaları yaparak teknolojik alt yapısı, yenilikçi vizyonu ve bilişim teknolojileri alanında en değerli yetkinlik belgesi olan ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazanan ilk üniversitelerden biri olmuştur.